Bratislavská už není co to bejvávalo

Další byty pro mladé, staré a vozíčkáře

Bratislavská

Proluka na Bratislavské, kde se začíná stavět nový sedmipatrový dům s městskými byty

 březen 2021

V proluce na Bratislavské 51, kousek od káznice, byla tento týden zahájena výstavba sedmipodlažního bytového domu. Do září příštího roku tu vznikne 23 bytů, které budou určeny pro mladé páry, pro senioři a osoby se sníženou schopností pohybu.
Město do domu investuje více než 40 mil. Kč. Stavbu má na starosti firma IMOS, která dům postaví o čtvrtinu levněji, než město předpokládalo. I tak průměrná cena za byt bude kolem 1,8 mil. Kč.
V sedmi podlažích bude 23 jedno- a dvoupokojových bytů, které budou sloužit jako startovací a seniorské. Čtyři byty jsou řešeny jako bezbariérové.

Součástí architektonického návrhu je i společenská místnost s možností vstupu na střechu garáží, která bude řešena jako zelená a bude sloužit jako odpočinková zóna pro nájemníky.

Přitom takřka naproti staví sociální byty i Diecézní charita Brno.

Ulice Bratislavská

Poklepání základního kamene nového bytového domu na Bratislavské. Foto MMBrna

Vpravo: Vizualizace nového domu na Bratislavské. Zdroj MMBrna

Bratislavská vizualizace
Místo pro Váš komentář, dotaz nebo příspěvek je níže.  Vaše příspěvky, komentáře a dotazy jsou před jejich publikováním schváleny, většinou do 24 hodin. Vaše e-mail adresa slouží jen pro případné odpovědi. Nebude zveřejněna, archivována ani předána třetí straně a ani na ni nebudou posílány žádné obchodní nabídky. To slibuji. Pokud mi chcete napsat přímo email, poslat obrázky, text v souboru, můžete psát na. OneManBrnoBlog@gmail.com