Co nového na Úvoze? Třeba zastávka MHD. 

Na Úvoze přibude nová zastávka MHD

Na Úvoze přibude zastávka MHD

Někde v těchto místech by měl vzniknout nová zastávka MHD ve směru dolů na Mendlák

Plán umístění zastávky Úvoze

Plánek umístění zastávky Úvoze a propojení silnice v ulici Trýbova. Převzato z Tiskové zprávy MMBrna

Pokud jezdít trolejbusem z Mendláku nahoru po Úvoze, určitě víte, že je nahoře v kopci je zastávka Tvrdého. Ale na druhé straně nic. Zastávka v protisměru je až za dalšími křižovatkami. Pokud tedy nepočítáme zastávku Tvrdého, co je za rohem ze Žluťáku dolů.

Takže vznikl plán na zastávku i na opačné straně Úvozu. Tím budou mít lidé z ulice Trýboa a okolí kratší cestu na zastávku a dostupnější městskou vřejnou dopravu. Brněnští radní už dali zpracovat investiční záměr.

Bohužel ale tak jednouché to není. Aby mohla vzniknout zastávka MHD, je nejprve nutné propojit ulici Trýbovu s Úvozem i na druhé straně, aby ji bylo možné zjednosměrnit. Bez toho nelze potřebnou druhou zastávku v místě vyznačit. Brání tomu totiž současné rozhledové podmínky při výjezdu z Trýbovy. 

Východiskem je napojení slepého úseku ulice na okolní komunikace ve vnitrobloku (viz plánek). Severní část zjednosměrněného úseku poslouží pouze pro vjezd do lokality. Nová zastávka MHD na ulici Úvoz pak bude umístěna před domem č. 27.

Současně s propojením dojde podle plánu k rekonstrukci povrchů příjezdové účelové komunikace v délce asi 190 metrů. Předpokládaná cena stavby je 5 150 000 Kč včetně DPH.

Místo pro Váš komentář, dotaz nebo příspěvek je níže.  Vaše příspěvky, komentáře a dotazy jsou před jejich publikováním schváleny, většinou do 24 hodin. Vaše e-mail adresa slouží jen pro případné odpovědi. Nebude zveřejněna, archivována ani předána třetí straně a ani na ni nebudou posílány žádné obchodní nabídky. To slibuji. Pokud mi chcete napsat přímo email, poslat obrázky, text v souboru, můžete psát na. OneManBrnoBlog@gmail.com