Nadr

Stánek Nádr v centru

Na Dni bez aut, který se konal v Brně ve čtvrtek 22.září 2016, se nacházel jak stánek Občanské koalice Referendum 2016, tak naproti přes uzel MHD stánek „Nádr v centru“.
Opravdu čtete dobře, nikoliv Občanské koalice Nádraží v centru, ale „Nádr v centru“.
To mne zaujalo.

Zatímco stánek propagující Referendum2016 (a web Nádraží v centru) stál poblíž budovy brněnského nádraží, stánek Nádr v centru byl na opačné straně. Při bližším pohledu se také nejedná o stánek Občanské koalice Nádraží v Centru (OkNvC), ale o nové logo a nový web Nádr v centru.

Nadrazi

Stánek Nádraží v centru

Zatímco slečna u stánku Referendum2016 říkala, že navržené nádraží Pod Petrovem je jen jednou z možných variant (rekonstrukce?) nádraží v centru, a vyzývala k hlasování ANO, konkurence (?) „Nádr v Centru“ ve svém letáku Expres a na webu jasně říká, že ANO v referendu znamená ANO pro vítězný návrh soutěže Budoucnost centra Brna, kterou inicioval náměstek primátora Martin Ander (Strana Zelených).

Je tedy opět znát, že ani mezi jednotlivými skupinami „centristů“ nepanuje shoda, co otázky a odpovědi vlastně znamenají. A každý si přisvojuje svůj výklad. A to referendum ještě nebylo.

Co píše rozdávaný Express o nádraží Pod Petrovem?

Nadr

Koťata by volila Nádr v centru

„Hlavní vstup ve variantě Petrov je v místě 5. a 6.nástupiště mezi historickou budovou a Novými Sady“. a na jiném místě „Bude zachována vynikající návaznost MHD a na jih od nádraží vznikne atraktivní místo pro bydlení, práci, obchody i relaxaci v parcích.“
A o vysokorychlostní trati pod Brnem: „Varianta Petrov počítá s podzemními nástupišti pro rychlé vlaky a tunelem pod Petrovem“
Na 3.straně pan Koryčánek, historik architektury říká: „hodnota této části (myšleno ulice Nádražní) okružní třídy snižuje neuspořádaný, komplikovaný a neudržovaný prostor před nádražím, který dohání k zoufalství každého cestujícího“

Můj komentář

Je tedy zřejmé, že otázky v referendu jsou zmatečné, dovolující různý výklad i pro jednotlivé konkurenční skupiny „centristů“. Navíc z webu „Nádr v centru“ není zřejmé, zda-li se jedná i oficiální stanovisko brněnské Zelných nebo jen o web Jany Drápalové.

Na náměstí Svobody je propagace Nádru v centru.
Ale dnes odpoledne, kolem půl šesté, to moc libí nezaujalo.

Nadr

Nádr v centru

Nadr

Zájem brňáků o Nádr v centru není moc velký


 

Dodatek z února 2018
Webové stránky Nádr v Centru už neexistují